rozdane w konsultacji z Hercem
Najlepszy gracz
-Officer TJ-
Za solidna grę przez całą edycję - utrzymanie stosunków z innymi państwami, które umożliwiły odparcie ataku Nowego Świętego Przymierza i w ostatecznym rozrachunku jego pokonanie. Także za aktywną grę i to, że w sumie to dzięki między innymi działo się coś w Europie Zachodniej.
Najlepszy sojusz
-Pakt Demokratyczny-
Wyróżnienia: Nowe Święte Przymierze
Konkurencja tutaj nie była duża - o Kompanii Zachodnioeuropejskiej nie wspominam nawet. Mimo to wahałem się czy medal przyznać NŚP czy PD. Osobiście uważam, że NŚP funkcjonowało solidniej niż Pakt Demokratyczny, jednak to drugi sojusz dotrwał w całości do końca edycji - tak więc on otrzyma ten medal. NŚP jest jednak tuż za nim.
Generalissimus
-Officer TJ-
Za skuteczne prowadzenie wojen, nawet w sytuacji, gdy jego nieszczęsny sojusznik spadł ze stołka i pozostał na placu boju razem z botem sojusznikiem. Skuteczne odparcie najazdu NŚP, w czym jednak nie można nie zauważyć sporego udziału bomby jądrowej.
Mistrz Wywiadu
-Officer TJ-
Szczerze medalu mógłbym równie dobrze nie nadawać, ale niechaj będzie - wywiad Kamila nie miał szczęścia z kostkami, ale same działania były napisane poprawnie i były podejmowane liczne próby, które ostatecznie miały udany wpływ na końcowy event - a chodzi o destabilizacje Bizancjum. Gdyby edycja potrwała dłużej, to jestem pewny, że reński wywiad by miał tylko więcej sukcesów.
Medal Reformatora
-Vaiar-
Wyróżnienia: Krewetki
Za chyba najlepsze wczucie się w klimat swymi fabularkami i ich jakość - były one po prostu przyjemne do czytania, sensowne i nie bez powodu to Vaiar jako jedyny otrzymał za fabularki nowy budynek specjalny. Wyróżnienie otrzymał Kreweciarz, za ciekawe i dosyć nietypowe inwestycje w jego północnoafrykańskiej nowej Ameryce.
Magnat Prasowy
-Piastun-
Szczerze wszystkie media nie były w tej edycji jakoś według mnie interesujące, ale jeśli już miałbym wybrać jedne, które zapamiętałem najlepiej, to będą to media Piastuna - konkretne i treściwe.
Medal Sarny
-Shardy i Ilmen-
Komentarz zbędny.