Domination Zimna Edycja
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Domination Zimna Edycja

IndeksIndeks  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Działania

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Vaiar
Gracz
Vaiar

Liczba postów : 1739

Działania Empty
PisanieTemat: Działania   Działania Icon_minitimeSob Paź 10, 2020 4:04 pm

Działania Unknown

Królewskie Towarzystwo Naukowe rozdało granty na rozpoczęcie badań w kwestiach Obserwacji Kosmicznych oraz Żywności Modyfikowanej Genetycznie. Łącznie przeznaczono na te cele 40 miliardów franków.

Pierwszy Minister chciałby też znać skalę poparcia dla Marsjanizmu we Francji oraz poznać sytuację polityczną w Beneluksie - mianowicie jakie rządy panują w Niderlandach, Belgii oraz Luksemburgu.

------
Rozpoczynam badania nad:
Obserwacjami Kosmicznymi - data zakończenia: II kwartał 2021 roku
Żywnością Modyfikowaną Genetycznie - data zakończenia: III kwartał 2021 roku
Oba badania kosztują łacznie 40 miliardów.
Na działania fabularne w wydarzeniach wydałem 40 miliardów.
Zostaje mi 6 miliardów w budżecie.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Liczba postów : 2846

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeSob Paź 10, 2020 6:49 pm

W Holandii, Belgii i Luksemburgu nie zmieniło się za dużo.

Towarzystwo Przyjaciół Czerwonej Planety we Francji ma się całkiem dobrze. Francuska sekcja tej organizacji to Przymierze Francusko-Marsjańskie - nieco bardziej radykalne od standardowej narracji Towarzystwa. Nie znamy jednak aktualnie dokładnych liczb, na pewno liczy jednak ponad milion osób.

O Świątyni Marsjańskiej we Francji nie mamy natomiast żadnych wiarygodnych aktualnie informacji poza tym, że nie jest ona tutaj zbyt popularna. Jej umiarkowanie znani reprezentanci w lokalnych mediach wypowiadają się dosyć ostrożnie na temat ostatnich ustaw religijnych w kraju.
Powrót do góry Go down
https://dominationpbf.forumpolish.com
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePon Paź 12, 2020 3:53 pm

Królewski Bank Francji dokonuje kolejnych inwestycji w sektor usługowy.

---
Zostało mi 6 miliardów.
Dostałem 6 miliardów z giełdy eventów i 4 miliardy z mediów. Łącznie mam więc 16 miliardów.
Kupuję kolejny poziom usług za 15 miliardów.
Zostaje mi 1 miliard.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePią Paź 16, 2020 2:35 pm

Jego Królewska Mość, Ludwik XX, w trosce o bezpieczeństwo swoich poddanych zdecydował się na przesunięcie większych funduszy na zbrojenia. Na życzenie króla, Rada Ministrów przeznaczyła dodatkowe miliardów 81 franków na powołanie dodatkowych sił.

Rada Ministrów znalazła też pieniądze na budowę nowoczesnego francuskiego kosmodromu. Wraz z budową tego obiektu premier Varrais zasugerował pewne badania w sprawie tajemniczego sygnału. Jeśli sygnał jest wysłany przez rozumne istoty i przeznaczony dla nas, to znaczy, że powinniśmy być w stanie go przetworzyć przez jakieś urządzenie którym dysponujemy - czy to będzie telewizor, radio, radioodbiornik, walkie-talkie czy cokolwiek innego - warto się temu przyjrzeć, chociażby po to, aby stwierdzić, czy sygnał został wysłany z myślą o ludziach. Być może warto też pomyśleć o jakichś działaniach mających na celu przefiltrowanie sygnału - być może wiadomość (jeśli jakaś jest) ukryta jest między tymi trzaskami.

------
Rozpoczynam budowę:
- 4E myśliwców III generacji (12 pz, 48 miliardów)
- 8 dywizji piechoty górskiej III generacji (8 pz, 24 miliardów) (Po sformowaniu będą umieszczone na granicy z Hiszpanią)
- 8 rezerw sił lądowych (4 miliardy)
- 4 rezerwy sił lotniczych (4 miliardy)
- 1 rezerwę sił specjalnych (1 miliard)
- Jeden kosmodrom (15 miliardów)
- Badania nad sygnałem z Marsa. (2 miliardy.)
Łącznie wydaję: 20 pz, 81 miliardów. Zostają mi 23 miliardy i 0 PZ.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeSob Paź 17, 2020 3:57 pm

Nasi naukowcy zaczną pracę nad analizą tajemniczego sygnału. Więcej dowiemy się o tym jeszcze w tym kwartale.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePon Paź 19, 2020 11:22 pm

Nasi eksperci pracując nad poznaniem istoty sygnału wyczerpali budżet i doszli do takich wniosków:

- cały nadany sygnał, przechwycony przez nas w Gujanie francuskiej, to prawdopodobnie zapętlony, o wiele krótszy sygnał
- zapętlony sygnał nadawany był przez 24 godziny, czyli na tyle długo, żeby dotarł on w pełni do każdego zakątka na kuli ziemskiej między zwrotnikami
- udało nam się wyodrębnić konkretny sygnał, który trwa 10 minut. Na ten moment nie potrafimy go rozszyfrować i możliwe, że będzie to niemożliwe, jeśli faktycznie został nadany przez obce formy życia. Możliwe, że potrzebna jest do tego znajomość tego kodu lub obcego języka. Całkiem możliwe także, że to zwykłe śmieciowe szumy.

Więcej aktualnie nie można więcej zrobić poza żmudnym analizowaniem fragmentów tego sygnału i szukaniem jakichkolwiek prawidłowości, jednak i nawet to nie pomoże nam prawdopodobnie zrozumieć sensu tego przekazu.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeSro Paź 21, 2020 10:07 pm

Królestwo Francji dokonuje stosownych wpłat za handel oraz wdrażanie technologii.

Od francuskich korporacji rząd wypożyczył też dwa miliardy franków, które zostaną spłacone w III kwartale z 50% oprocentowaniem.

Rozpoczęta zostaje też budowa elektrowni atomowej przez nowopowołaną Królewską Agencję Energii Nuklearnej (KAEN) w Caen.

---
Zostały mi trzy miliardy. Od Włochów uzyskałem łącznie 13 miliardów w umowach dyplomatycznych. Wziąłem pożyczkę na dwa miliardy. Mam więc 18 miliardów. Dwa miliardy płacę jako karę za wydarzenia, zostaje mi 16 miliardów. Trzy miliardy płacę za rosyjski uran. Zostaje mi 13 miliardów. Pięć miliardów płacę za wdrażanie technologii gospodarczych od Rosji, zostaje mi osiem miliardów. Buduję pierwszy poziom elektrowni atomowej za 8 miliardów. Zostaje mi 0 miliardów.

Jestem zapożyczony i muszę zwrócić trzy miliardy w trzeciej turze.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePią Paź 30, 2020 2:23 pm

Król podpisał się pod kolejnym zwiększeniem budżetu dla sił zbrojnych.

----
Posiadam 106,5 mld + 21 mld od Hiszpanii = 127,5 mld.
Rozpoczynam produkcję:
- Jednej brygady ppanc, plot i artyleryjskiej IIIG - razem 15 mld i 5 PZ. Zostaje mi 112,5 mld i 15 PZ.
- 1E IIIG myśliwców i 1 flotylli transportowców IIIG - razem 21 mld i 5 PZ. Zostaje mi 91,5 mld i 10 PZ.
- 3D piechoty zmechanizowanej IIIG oraz jedną flotyllę frachtowców IIIG - razem 25,5 mld i 10 PZ. Zostaje mi 66 mld i 0 PZ.

Kupuję:
2 departamenty służb infiltracyjnych - 8 + 12 = 20. Zostaje mi 46 mld.
2 departamenty sił specjalnych - 8 + 12 = 20. Zostaje mi 26 mld.
Spłacam pożyczkę. Zostaje mi 23 mld.

EDIT: poprawka w obliczeniach
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePią Lis 06, 2020 6:45 pm

Kolejny kwartał, kolejne zwiększenie budżetu dla francuskiej armii oraz sił wywiadowczych.

Królewskie Towarzystwo Astronomiczne otrzymuje też grant w wysokości trzech miliardów na budowę i wyposażenie nowoczesnych obserwatoriów. Astronomowie oczywiście mają wolną rękę w badaniu zjawisk kosmicznych, ale sugerujemy, że króla i właściwie całą społeczność międzynarodową szczególnie interesują zjawiska na Księżycu i na Marsie.

------

Posiadam 154,5 miliardów i 20 PZ.
Rozpoczynam produkcję (wszystko IIIG):
10 dywizji piechoty - 15 miliardów, 10 PZ
2 brygad artylerii - 12 miliardów, 4 PZ
2 brygad plot - 9 miliardów, 3 PZ
1 brygady saperskiej - 6 mld, 1 PZ
1 floty transportowej - 9 mld, 2 PZ
15 rezerw sił lądowych - 7,5 mld
1 rezerwa morska - 1 mld
Uzupełniam straty poniesione na wojnie - 4 mld.
Łącznie: 63,5 mld i 20 PZ.
Zostaje mi: 91 miliardów i 0 PZ.

Kupuję:
Po jednym departamencie kontrwywiadowczym: specsłużb, infiltracji, cyberwywiadu i ekonomicznego - 8x4 = 32
Czwarty poziom służb infiltracyjnych - 16 miliardów.
Łącznie: 48 miliardów.

Wydatek na astronomów: 3 mld

Zostaje mi: 40 miliardy.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeNie Lis 08, 2020 12:40 pm

Frachtowce płynące do Kolumbii transportują 1 brygadę artylerii, 1 brygadę artylerii pplot i 1 brygadę artylerii ppanc, wszystkie III generacji.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeNie Lis 08, 2020 3:21 pm

Nowoczesne obserwatorium wybudowane zostanie koło miejscowości Boussac. Działalność rozpocznie od początku następnego kwartału, a za główne obiekty zainteresowania obierze sobie Księżyc, Mars, oraz przestrzeń między nimi a Ziemią.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePon Lis 16, 2020 5:13 pm

Nowe środki zostały przeznaczone do wydania przez Ministerstwo Obrony.

-----
Mam 209,5 miliardów, 20 PZ.
Rozpoczynam produkcję:

1 dywizji czołgów IIIG - 12 mld, 5 PZ
1 fregaty IIIG - 6 mld, 5 PZ
1 korwety IIIG - 6 mld, 3 PZ
3 brygady artyleryjskie IIIG - 3x6=18mld, 6 PZ
1 brygady saperskiej IIIG - 6 mld, 1 PZ
1 rezerwa sił lądowych - 0,5 mld
Zostaje mi: 160 mld

Kupuję:
Dwa poziomy wywiadu infiltracji: 20 + 24 = 44 mld
Dwa poziomy cyberwywiadu: 8 + 12 = 20 mld
Dodatkowy poziom specsłużb: 16 mld
Poziom kontrwywiadu infiltracji: 12 mld
Poziom cyberkontrwywiadu: 12 mld
Łączny koszt: 104 miliardy. Zostaje mi: 56 miliardów

Dodatkowe departamenty infiltracji i specsłużb powinny od razu być kierowane do pracy przy operacji "SOLIDARNOŚĆ." (Łącznie trzy poziomy, wliczając ten zbudowany w poprzedniej turze)
Departamenty cyberwywiadu powinny być przygotowane do pracy w Wenezueli.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeWto Lis 17, 2020 9:08 pm

Siły policyjne Francji otrzymały dofinansowanie.

------
Podliczam. Mam 56 miliardów.
40 wydałem w działaniach fabularnych
15 wydałem w działaniach wywiadowczych
Za 1 miliard zamawiam 4 oddziały służb porządkowych.
Zostaje mi 0 miliardów.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeCzw Lis 19, 2020 1:32 am

Królewskie Towarzystwo Astronomiczne, którego eksperci pracowali też nad tajemniczym sygnałem, przysłali królowi dosyć ciekawe wiadomości. Może nie przydatne aż tak, ale ciekawe. Otóż korzystając z resztek budżetu z operacji badania sygnału i zwykłych oszczędności towarzystwa sfinansowali kilka prymitywnych stacji badawczych na większości francuskich terytoriów zamorskich. Liczyli, że dzięki temu uda im się namierzyć gdzie sygnał zyskuje na sile, a gdzie słabnie, tym samym zyskają informacje dokąd sygnał może być kierowany. Czekano tylko na sygnał i ten został nadany na początku tego kwartału. I o dziwo się udało. Zebranie jednak wszystkich informacji trochę naszym naukowcom zajęło...

Nasi naukowcy odkryli, że sygnały są nadawane do i odbierane gdzieś w okolicach Afryki równikowej, Sri Lanki lub południowych Indii oraz w okolicach Indonezji - miejscach katastrof z początku całej marsomanii. Nie wiemy jednak co to oznacza, jest to jednak już coś.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeSob Lis 21, 2020 3:16 pm

Naprawa kosmodromu kosztować nas będzie 6 mld i trwać będzie 1 kwartał.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePon Lis 23, 2020 1:17 pm

Rząd wydaje pieniądze na naprawę kosmodromu.

Poza tym sporządzone zostają zamówienia dla naszego przemysłu zbrojeniowego.

------
Mam 152,5 miliardów.
Od Islandii dostałem 23 miliardy.
Mam 175,5 miliardów i 25 PZ.
Buduję fregatę i korwetę IIIG, wydaję łącznie 12 miliardów i 8 PZ.
Na działania wywiadowcze wydałem 15 miliardów.
Na naprawę kosmodromu wydaję 6 miliardów.
Zostaje mi 142,5 miliardów i 17 PZ.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePon Lis 23, 2020 3:18 pm

Piloci z jednej z naszych eskadr myśliwców zostają oddelegowani samolotami cywilnymi do Rosji, gdzie mają odebrać czekające na nich myśliwce IV generacji. Transakcja ta zostanie ukryta naszym kontrwywiadem ekonomicznym. Gdy dostaną się do Rosji, powrócą do Francji wraz z myśliwcami drogą powietrzną poprzez Szwecję, która należy do BWN i nie powinna mieć problemu z przepuszczeniem naszych ludzi.

----
Rozdzielam jedną eskadrę myśliwców na sprzęt i rezerwy. Te drugie są wysyłane do Rosji sposobem opisanym wyżej.
Szkolę dodatkową rezerwę lotniczą - 1 miliard.
Zostaje mi 141,5 miliardów.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeWto Lis 24, 2020 3:31 pm

Jego Królewska Mość dofinansowuje badania Królewskiego Towarzystwa Astronomicznego kwotą pięciu miliardów franków. Król jest przede wszystkim zainteresowany, jak możliwa jest dokładna obserwacja obiektów i czy na jej podstawie możemy stwierdzić, czy te obiekty to po prostu jakiegoś rodzaju śmieci kosmiczne, asteroidy, wyrób techniczny czy może jeszcze coś innego.

Rząd w tym samym czasie przyznał kolejne dofinansowanie dla francuskich sił zbrojnych.

------
Mam 141,5 miliardów i 17 PZ.
Na powyższe działanie: 5 miliardów.
Płacę za koszt wdrożenia technologii od Rosji: 37,5 mld
Buduję system pocisków antybalistycznych w Paryżu: 10 mld
Rozpoczynam produkcję dwóch brygad przeciwpancernych IIIG: 9 mld i 3 PZ
Rozpoczynam produkcję dwóch brygad śmigłowców bojowych IIIG: 18 mld i 6 PZ
Rozpoczynam produkcję trzech brygad kawalerii powietrznej IIIG: 18 mld i 6 PZ
Rozpoczynam produkcję dywizji górskiej IIIG: 3 mld i 1 PZ
Rozpoczynam produkcję brygady artyleryjskiej IIIG: 6 mld i 2 PZ
Kupuję cztery rezerwy sił lądowych - 2 mld
Kupuję dwie rezerwy sił lotniczych - 2 mld
Łącznie: 110,5 mld i 17 PZ.
Zostaje mi: 31 miliardów.

Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeWto Lis 24, 2020 9:36 pm

Za pieniądze od Hiszpanii sfinansowany zostaje drugi departament kontrwywiadu wojskowego, co kosztować będzie osiem miliardów franków.

Trzy brygady artyleryjskie z magazynu zostają przeniesione do Calais, skąd mają zostać wydane Rosji.

---
W skarbie zostają mi 4 mld.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeWto Lis 24, 2020 10:57 pm

Wyniki kontroli Koalicji w Brazylii

Nasza kontrola na razie odwiedziła brazylijskie elektrownie atomowe, magazyny paliwa jądrowego oraz centrum naukowe.

Elektrownie jądrowe znajdują się tutaj:
https://www.google.com/maps/place/Garimpo+Juruena,+Nova+Bandeirantes+-+Mato+Grosso,+78565-000,+Brazylia/@-9.2631603,-59.3234881,753494m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x9238938657c4fbc5:0xcd73fb7848ddd1b3!2sEscondido,+Manicor%C3%A9+-+Amazonas,+69280-000,+Brazylia!3b1!8m2!3d-6.024324!4d-61.6449837!3m4!1s0x93b2b27a62bb2c8f:0x34fde45048a78e31!8m2!3d-9.137351!4d-58.5653687

https://www.google.com/maps/place/Paratudal,+Corumb%C3%A1+-+Mato+Grosso+do+Sul,+Brazylia/@-19.4501372,-57.5485844,12902m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x9238938657c4fbc5:0xcd73fb7848ddd1b3!2sEscondido,+Manicor%C3%A9+-+Amazonas,+69280-000,+Brazylia!3b1!8m2!3d-6.024324!4d-61.6449837!3m4!1s0x947883f4ff0f90ab:0xd4ad96e05ab88937!8m2!3d-19.4497591!4d-57.5333405

1. Brazylia posiada podstawową technologię rakietową oraz zna tajniki rozszczepienia jądra atomowego.
2. Brazylia posiada 2 kopalnie uranu i 2 elektrownie jądrowa. Kopalnie i elektrownie budowano w III oraz IV kwartale 2021 roku.
3. Według naszych wyliczeń w magazynach Brazylii powinno znajdować się 5 jednostek paliwa jądrowego i tyle też się naliczyliśmy. Więc wszystko w normie.
4. W Centrum Naukowym nie znaleźliśmy żadnej dokumentacji nt. broni chemicznej i biologicznej.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeSro Lis 25, 2020 4:21 pm

Królewskie Towarzystwo Astronomiczne:

Towarzystwo otrzymało astronomiczną kwotę 5 mld i natychmiastowo rozpoczęto modernizacje całego sprzętu do limitów dostępnych nam technologii. Dzięki temu uzyskaliśmy obraz ostry jak brzytwa i udało nam się ustalić nowe rzeczy - nie wiemy na ile jednak okażą się przydatne.

W stronę naszej planety zmierza aktualnie 375 obiektów - jest to już pewna i całkowita liczba. Są to idealne, prawdopodobnie metaliczne kule o różnych szerokościach, większość ma 10 metrów szerokości, około 10 ma natomiast 15 metrów szerokości.

Obiekty te z pewnością dotrą na początku IV kwartału na powierzchnie planety. Sprawdzając paralaksami i innymi sztuczkami ich prędkość oraz tor lotu udało nam się ustalić, że większość obiektów z pewnością wyląduje w środkowej Afryce, a dokładniej w Kongu. Kilka obiektów z pewnością wyląduje także na Antarktydzie. Kilka obiektów ma także niestałą trajektorię i ciężko nam aktualnie ustalić gdzie one wylądują - na początku następnego kwartału będziemy wiedzieć już wszystko co do jednego obiektu.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimeCzw Lis 26, 2020 6:22 pm

Z działań na ostatnią chwilę - po otrzymaniu przelewu od Rosji wynoszącego 6 miliardów franków rozpoczynamy budowę lotniska wojskowego na Martynice.

----
Mam 4 mld. Otrzymuję 6 od Rosji.
Buduję lotnisko wojskowe na Martynice.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitimePią Lis 27, 2020 6:49 pm

1 sektor rolnictwa jest okupowany w Gujanie francuskiej.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Działania Empty
PisanieTemat: Re: Działania   Działania Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Działania
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Działania
» Działania
» Działania
» Działania
» Działania

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Domination Zimna Edycja :: Archiwum :: Edycja z Marsjanami :: Mocarstwa :: Francja :: TF Francji-
Skocz do: