|
| Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Tymus Gracz
Liczba postów : 466 Join date : 03/02/2020
| Temat: Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) Wto Paź 06, 2020 10:22 pm | |
| Aktualny udział w organizacjach międzynarodowych: Układ Kairski * Arabia - Egipt - NRD
Aktualne pakty bilateralne:
Pakt z Mekki (I) * Arabia - Oman Pakt z Mekki (II)* Arabia - Kuwejt Pakt z Mekki (III) * Arabia - Jordania Umowa o współpracy między KRK, a TCPC w ramach Programu Interkosmos Pakt o Nieagresji * Arabia - Turcja
Umowy już nieobowiązujące:
Ostatnio zmieniony przez Tymus dnia Sob Paź 24, 2020 6:18 pm, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | Tymus Gracz
| Temat: Re: Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) Czw Paź 08, 2020 8:51 pm | |
| I Kwartał 2021
Wielki Wezyr wszem i wobec obwieszcza światu, że w swej pełnej mądrości, Sługa Allaha, Haidar, Ojciec Ziemi, Wybrany Przez Allaha i Lud, Pan Wiernych, Suweren Arabii, Pan Nejdu i Hejazu, Emir Hasy, Bahy, Dzauf, Asiru i Nadżranu, Shafir Mekki i Medyny Muhammad ibn Salman ibn Abd al-Aziz Al Su’ud, podpisał w Mekkce z wysłannikami prawowiernych monarchów Daulat al-Kuwajt [Państwa Kuwejtu], Al-Mamlaka al-Urdunnijja al-Haszimijja [Jordańskiego Królestwa Haszymidzkiego] oraz Saltanat Uman [Sułtanatu Omanu] wzajemne zobowiązania obronne. Od dnia dzisiejszego, kraje te staną ramię w ramię, szabla w szablę w zwalczaniu zagrożeń wspólnych. Kto na jednego nastaje, nastawać będzie na wszystkich.
Allâhu lâa 'ilâha 'illâ Hułal-Hajjul-Qajjûm; lâ ta'khudhuhû sinatun ła lâ nałm; lahu mâ fis-samâłâti ła mâ fil-'ard; man dhâl-ladhî jaszfa'u 'indahûu 'illâ bi'indhnih; ja'lamu mâ bajna 'ajdîhim ła mâ khalfahum ła lâ juhiitûna biszaj'im-min 'ilmihî 'illâ bimâ szâa'; łasi'a Kursî juhus-samâłaati łal-'arda ła lâ ja'ûduhû hifdhuhumâ; ła Hułal-'Alijul-'Adhîm.
| |
| | | Tymus Gracz
| Temat: Re: Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) Nie Paź 18, 2020 5:16 pm | |
| II Kwartał 2021
Wielki Wezyr wszem i wobec obwieszcza światu, że w swej pełnej mądrości, Sługa Allaha, Haidar, Ojciec Ziemi, Wybrany Przez Allaha i Lud, Pan Wiernych, Suweren Arabii, Pan Nejdu i Hejazu, Emir Hasy, Bahy, Dzauf, Asiru i Nadżranu, Shafir Mekki i Medyny Muhammad ibn Salman ibn Abd al-Aziz Al Su’ud, podpisał w Mekkce z wysłannikami prawowiernych monarchów Daulat al-Kuwajt [Państwa Kuwejtu], Al-Mamlaka al-Urdunnijja al-Haszimijja [Jordańskiego Królestwa Haszymidzkiego] oraz Saltanat Uman [Sułtanatu Omanu] wzajemne zobowiązania sojusznicze. Do życia powołane na nowo została Liga Państw Arabskich grupujące sygnatariuszy, a w raz z nią powstanie Legion Arabski oraz kontrolujący go Sztab Generalny Arabii. Rozwinięta zostanie współpraca gospodarcza, a cła zostaną zniesione w rozliczeniach między krajami LPA. Od dnia dzisiejszego, kraje te staną ramię w ramię, szabla w szablę w zwalczaniu zagrożeń wspólnych. Kto na jednego nastaje, nastawać będzie na wszystkich.
Allâhu lâa 'ilâha 'illâ Hułal-Hajjul-Qajjûm; lâ ta'khudhuhû sinatun ła lâ nałm; lahu mâ fis-samâłâti ła mâ fil-'ard; man dhâl-ladhî jaszfa'u 'indahûu 'illâ bi'indhnih; ja'lamu mâ bajna 'ajdîhim ła mâ khalfahum ła lâ juhiitûna biszaj'im-min 'ilmihî 'illâ bimâ szâa'; łasi'a Kursî juhus-samâłaati łal-'arda ła lâ ja'ûduhû hifdhuhumâ; ła Hułal-'Alijul-'Adhîm.
| |
| | | Tymus Gracz
| Temat: Re: Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) Sob Paź 24, 2020 6:17 pm | |
| II Kwartał 2021
Wielki Wezyr wszem i wobec obwieszcza światu, że w swej pełnej mądrości, Sługa Allaha, Haidar, Ojciec Ziemi, Wybrany Przez Allaha i Lud, Pan Wiernych, Suweren Arabii, Pan Nejdu i Hejazu, Zwierzchnik Bahrajny, Emir Hasy, Bahy, Dzauf, Asiru i Nadżranu, Shafir Mekki i Medyny Muhammad ibn Salman ibn Abd al-Aziz Al Su’ud, wyraził zgodę na nawiązanie współpracy z Jameiat 'asdiqa' Alkawkab Al'ahmar [Towarzystwo Przyjaciół Czerwonej Planety], ażeby szybciej ku gwiazdom wyruszyć. Podpisany został takoż pakt o nieagresji z Jumhuriat Turkia [Republiką Turcji] mający zagwarantować pokój między prawowiernymi na Bliskim Wschodzie.
| |
| | | Tymus Gracz
| Temat: Re: Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) Czw Paź 29, 2020 6:34 pm | |
| III Kwartał 2021
Wielki Wezyr wszem i wobec obwieszcza światu, że w swej pełnej mądrości, Sługa Allaha, Haidar, Ojciec Ziemi, Wybrany Przez Allaha i Lud, Pan Wiernych, Suweren Arabii, Pan Nejdu i Hejazu, Zwierzchnik Bahrajny, Emir Hasy, Bahy, Dzauf, Asiru i Nadżranu, Shafir Mekki i Medyny Muhammad ibn Salman ibn Abd al-Aziz Al Su’ud, wyraził zgodę na nawiązanie współpracy z Jumhuriat Alhind [Indiami], którą scementuje pakt o wzajemnej nieagresji.
| |
| | | Tymus Gracz
| Temat: Re: Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) Nie Lis 08, 2020 7:43 pm | |
| IV Kwartał 2021
Wielki Wezyr wszem i wobec obwieszcza światu, że w swej pełnej mądrości, Sługa Allaha, Haidar, Ojciec Ziemi, Wybrany Przez Allaha i Lud, Pan Wiernych, Suweren Arabii, Pan Nejdu i Hejazu, Zwierzchnik Bahrajnu, Dżibuti, Jemenu Północnego jak i Południowego, Emir Hasy, Bahy, Dzauf, Asiru i Nadżranu, Shafir Mekki i Medyny Muhammad ibn Salman ibn Abd al-Aziz Al Su’ud, wyraził zgodę na zawarcie pokoju z Dżumhurijjat al-Irak [Republiką Iraku], kończącą rozlew arabskiej krwi i krótkotrwałą wojnę między naszymi narodami. Jego Oświeconość zawarł także Traktaty Współpracy i Bezpieczeństwa z Dawlat Jibuti [Państwem Dżibuti] i Alyaman Aleulawiu Walsufaliu [Jemenem Górnym i Dolnym], witając swych nowych poddanych w granicach Arabii.
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) | |
| |
| | | | Komnaty Wezyra (Polityka Zagraniczna) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |