|
| Ganzir24 | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Valdrenik Gracz
Liczba postów : 521 Join date : 30/09/2020 Age : 23
| Temat: Ganzir24 Czw Lut 15, 2024 7:58 pm | |
| Ganzir24Niemożliwe rzeczy, na chwile schowałem głowę do gabinetu by napisać książkę, tak wiem minęły 3 lata ale praca mnie tak pochłonęła, a to co się dzieje na naszym pięknym marsie i poza nim przerasta ludzkie pojęcie. Ja jestem Mus Maksud Khalanko i witam was w dzisiejszym wydaniu Kamienia Milowego, zapraszam. [Przerywnik reklamowy prezentujący nową książkę Musa Maksud Khalanko “Jak działają media w 22 wieku”]
Mus Maksud Khalanko | Profesor Politologii Saabira el-Dawood | Co się dzieje na tym naszym pięknym marsie to nawet nie umiem opisać w słowach, dlatego zamiast mnie zrobi to Profesorka Politologii Saabira el-Dawood, zapraszam panią do mikrofonu.
|
|
| Witam widzów, nazywam się Saabira el-Dawood i uzyskałam Profesorat z Politologii w 2135 roku.
| Droga Profesor, sytuacja na wschodniej półkuli Marsa wydaje się przejebana czy mogłaby Pani trochę opowiedzieć co tam się dzieje naszym widzą zanim przejdziemy dalej? | | | Naturalnie Mus, sytuacja jest bardzo napięta nie dość, że dopiero co Sojusz Marsjański przeprowadził niezapowiedziany atak na Vallhale co według jednych źródeł miało być próbą zduszenia tyrana w zarodku a według innych zwykłą chciwość obecnej tam Republiki Koreańskiej która jak mogą państwo wiedzieć opiera się na zasadzie czystości żółtej rasy, niczym Hitler i jego rasa Aryjska niecałe 200 lat temu oraz świeższy przypadek Burguna Nygusa i jego wyższości czarnej rasy 45 lat temu. Vallhala została również zaatakowana przez Junta Narodowo-Solidarystycznej Powinności Rosyjskiej która wcześniej podpisała z nimi Traktat o nieagresji wbijając im nóż w plecy. JNSPR w celu załagodzenia sytuacji postanowiła wytworzyć z podbitych ziem marionetkowe państwo czyli Valhalańską Republikę ludową która przez brak jakiejkolwiek infrastruktury ledwo łączy koniec z końcem. Poza samym wątkiem Valhalii powstał również incydent w Czerwonej Palestynie wywołany przez Państwo-Korporacje Shock-Med-Corp. Dział bezpieczeństwa Palestyńskiego złapał agenta wywiadu SMC grzebiącego w ich państwie a dzięki szybkiemu zorganizowaniu udało się ich pochwycić, myślicie sobie kolejny skandal ale jest tu coś więcej. Przedstawiciel SMC skontaktował się z obecnym w okolicy korespondentem dyplomatycznym Asafarem al-Wahba któremu zaproponował fałszerstwo informacji o stanie zdrowia więźniów za łapówkę, Asafar dzięki naszym pięknym łącznikom jaźni skontaktował się bezpośrednio z DYREKTORem i przyjął łapówkę. Nasz cudowny DYREKTOR przekalkulował żeby przyjąć łapuwkę po czym nie słuchać się jej warunków, fakty odnośnie stanu więźniów zostały faktami a łapówka została przekazana po części dla samej Czerwonej Palestyny i po części dla potrzebujących, prawdziwy anioł nad nami czuwa. | Ale się pani rozgadała jak to każda kobieta, myślałem że szybciej się z tym pani uwinie ale tak to jest jak się pyta fascynata polityki o politykę haha. Co według pani się tam może wydarzyć teraz? | | | Według moich jak i moich kolegów spekulacji, opinia państwowa o Korei która i tak się przez swoje rasistowskie poglądy ledwo trzymała runie gruzem, JNSPR jest mniej przewidywalny ale przez złamanie traktatów na pewno wewnętrznie mogą pojawić się problemy jednakże na scenie globalnej nie jesteśmy w stanie na razie tego przewidzieć napewno też będzie nie ciekawie. Natomiast w sprawie wywiadowczej to według aktualnych doniesień i spekulacji nie dojdzie do konfliktu zbrojnego ale sytuacja na granicy na pewno będzie bardzo napięta i to przez lata. | Odradzamy więc wakacje w palestynie, tak jak zawsze odradzałem bo jeszcze korporacje was wykończą a jak mówimy o wykańczaniu to Biuro Podróży AKATI ma dla was cudowną ofertę, już teraz możecie wykupić 3 dniowy pakiet wakacyjny do syntoazy za niecałe 2399 Gardów za 2 osoby! To dopiero wykańczająca cena. Żegnamy się już z Profesor el-Dawood by zaraz po przerwie przejść do kącika kulinarnego. | |
[Blok reklamowy]
Mus Maksud Khalanko | Bitar Oghanski | Witajcie ja jestem wasz ukochany Mus Maksud Khalanko a wraz ze mną jak zawsze jest Bitar Oghanski | prawy | | mrhban, Witam w mojej kuchni | dziś przygotujemy razem, co przygotujemy razem Bitar? | | | A w planach mieliśmy nie przygotowanie a testowanie, dokładnie testowanie Parówek jednakże przez twoje słowa w poprzednim programie jak twoje zachowanie sprzed ostatnich kilku dni mam dla ciebie złe informacje. Mianowicie dokonuje obywatelskiego zatrzymania za twoje dzisiejsze szowinistyczne żarty, jak i ostatnie rasistowskie żarty. Dodatkowo wyszło najaw że to ty byłeś odpowiedzialny za program w MarsNecie pod tytułem “jebać dyrektora” co dodatkowo łamie prawo, policja po ciebie jedzie. | O nie kurwa nie weźmiecie mnie [Mus Maksud Khalanko wziął Bitara Oghanskiego na zakładnika po czym program został przerwany] | |
[41 minut później]Witam moi drodzy ja jestem Majida Ogarek, i jestem tutaj by przybliżyć wam tragiczną sytuacje sprzed 40 minut, otóż kiedy Bitar próbował zatrzymać Musa za łamanie praw ten wyciągnął nielegalnie zdobytego Glocka 17 po czym przyłożył go do skroni Bitara grożąc żeby wszyscy go zostawili i dali mu spokój albo go zabije, na szczęście bardzo szybko na miejsce zdarzenia dotarł Korpo-Cop któremu udało się uratować Pana Oghanskiego, przez bardzo dokładne postrzelenia Musa z broni paraliżującej. Mus próbował uciekać lecz przez sparaliżowaną prawą rękę i nogę omyłkowo wypadł przez okno spadając 17 pięter w dół, Medycy aktualnie próbują utrzymać jego jaźń przy życiu by zamknąć go w cyfrowym więzieniu gdzie odbędzie wyrok który zostanie mu nadany. Według ustaleń Mus Maksud Khalanko był członkiem ruchu "Hazarowa" którzy uważają że nasza techonlogia powinna być wykorzystnia do podporządkowania sobie innych państw oraz są przeciwko państwowemu pacyfizmu. Z tej strony była Majida Ogarek z reportażem dla Ganzir24 dziękuję i żegnam. | |
| | | Vaiar Gracz
Liczba postów : 1739 Join date : 03/02/2020
| Temat: Re: Ganzir24 Sro Lut 21, 2024 5:54 pm | |
| Debiut Ganzir24 został przyjęty ciepło, aczkolwiek dla konsumentów, którzy woleli opierać się na transkryptach, forma zapisu wywiadu czy bloku reklamowego była dość ciężka do przeczytania i sugeruje się przyjęcie innego stylu. Albo i nie, jeśli chcemy z tego zasłynąć..
+2 mld +2% stabilności | |
| | | Valdrenik Gracz
| Temat: Re: Ganzir24 Pon Mar 11, 2024 10:10 pm | |
| Współpraca | | Północna zieleń | Wielka inwestycja o której z pewnością każdy z widział albo przynajmniej słyszał, sieć kolejowo-drogowa pod nazwą “Wielka Droga“ rozpoczyna funkcjonowanie w czasie kiedy czytacie moje słowa. Wielka droga łączy wszystkie państwa Forum Innowacji oraz sąsiada od zachodu czyli Islamską Republikę Marsa z którymi DYREKTOR zdecydował o rozpoczęcia wymiany towarowej bez cłowej co oznacza że wszystkie nasze dobra jak i ich będzie można sprzedawać i kupować bez niepotrzebnych opłat. Cudownie mieć blisko kogoś o podobnej kulturze do naszej. | | State of Columbia świetnie nam pokazuje jak można żyć zdrowo i wydajnie nie niszcząc przy tym planety tak jak zrobili to na ziemi. Ukończyli budowę tamy która według naszych szacunków nie znając żadnych specyfikacji będzie w stanie zapewnić zapotrzebowanie dla zapewne połowy ich państwa jak nie więcej. Jesteśmy ciekawe kto pójdzie w ślady za SoC a co ważniejsze czy DYREKTOR pójdzie w ich kroki. | Królewska rodzina | | Spichlerz Marsa | Dominium Nowej Brytanii nasz nowy przyjaciel wynikający z Forum Innowacji jest obecnie w posiadaniu pięknego zamku albo raczej pałacu w stylu klasycystycznym, miejmy nadzieje że obiekt zostanie również ukazany wszystkim jako atrakcja turystyczna. Jak tylko pojawi się taka możliwość od razu ruszam do Dominium, od dziecka chciałem zobaczyć zamek z prawdziwego zdarzenia. | | Na ziemi ludzi głodują i to nawet blisko 10%, na marsie jest to bliskie 8% a u nas? 0% dzięki wielkiemu nadmiaru pożywienia jak i darmowych źródeł dla potrzebujących. Cały nasz nadmiar też nie idzie na marne, nadmiar sprzedajemy innym czy to na ziemi czy na marsie. Teraz ten nadmiar będzie jeszcze większy dzięki rozwinięciom naszego rolnictwa, niektórzy mówią że zostajemy powoli spichlerzem marsa. Oby dobrobyt tylko dalej rósł. | Marsjańskie bezpieczeństwo | | Zachodni bracia | Kongres Marsjański w końcu zaczął funkcjonować, promują zdrowe i ludzkie zachowania i tępią działania tyranów jak Republika Rzesza Korei. Ich pozycja na północy na pewno zbliża ich do pierwowzoru. W ramach działań przeciwko temu jak i innym nieludzkim działaniom powstała Rada Bezpieczeństwa której jesteśmy dumnym członkiem, nie możemy się doczekać co z tego wyniknie. | | W końcu nie jesteśmy sami, mimo wcześniej obecnej czerwonej palestyny można powiedzieć że czuliśmy się samotni przez brak wzajemnych relacji. Na szczęście za zamieci występującej na zachód wyłoniły się świeżo założone kolonie promującej naszą Islamską kulturę tylko z północnoafrykańskimi wariantami. Od razu nasz rząd rozpoczął z nimi rozmowy i jak widać skutkują owocowymi działaniami, ciekawe co przyniesie to na dłuższą metę. | Nowi obywatele | | Korporacja bez morali | Kosmodrom lada moment ma wielkie otwarcie jak i osiedla socjalne dla osób które przybyły szukając lepszej szansy, pierwsze rakiety z członkami bliskiej nam korporacji VLS już są w drodze a zapewne zaraz za nimi lecą inne. Doskonale również wykorzystana będzie nowa infrastruktura która zapewni chętnym dostać się szybko i bezpośrednio do SoC, Dominium oraz IRM. Wszystko dla cudownej przyszłości naszego cudownego państwa, nie ma lepszego miejsca niż u nas, aż trudno mi wyobrazić nie nazywanie się patriotą. | | Najpierw próbowali nas przekupić by kłamać, potem wciskali kłamstwa w które nikt nie uwierzył ale wyszło szydło z worka, nad terenami byłego SMC pieczę sprawuje teraz Czerwona Palestyna którzy donoszą że nie tylko władza była głupia a obywatele tam samo. Jednak obywatele nie byli głupi z wyboru a z przymusu, władze SMC truli swoich obywateli by kontrolować ich życie, zapewne by pracowali bez przerwy przez całe życia. Na szczęście dzięki interwencji Kooperatywy teraz ci ludzie mają szansę na normalne życie. |
| |
| | | Isyrahis Gracz
Liczba postów : 534 Join date : 03/02/2020
| Temat: Re: Ganzir24 Wto Mar 12, 2024 4:55 pm | |
| Mieszkańcy są zadowoleni, że media naszego państwa pokrywają wiadomości z całego globu - nie tylko z naszego poletka ale również z innych. Dostatek w jakim żyją nasi ludzie sprawia, że mniej negatywnie podchodzą do wszelakich działań rządu, a kontrolowanie sytuacji na Ziemii oraz bliskie otwarcie kosmodromu tylko potęguje to.
+2% stabilności +4 mld | |
| | | Valdrenik Gracz
| Temat: Re: Ganzir24 Pią Mar 22, 2024 1:18 pm | |
| Projekt “myśl”, Transhumanizm czy już Post? | | Wielka Wojna Marsjańska | Kukku świętuje, został osiągnięty cel DYREKTORa czyli przeniesie jaźni do “chmury”. Efekty widać bardzo dobrze, z ulic w dużym stopniu zniknęli “mięśni” ludzie którzy zostali zastąpieni syntetycznymi ciałami. Pracownicy fabryk zostali zastąpieni pełną automatyzacją, a co z życiem? z czego mam żyć jeśli nie chce całkowicie się przenieść? krótka odpowiedź, dochód podstawowy który pozwala na wyżywienie każdego a mieszkania są socjalnego dla każdego kto potrzebuje. Piękne czasy by żyć gdyby nie to co dzieje się na wschód… | | Wybuchła wojna, sojusz Marsjański przeciwko Kooperatywie co oznacza że połowa świata jest w wojnie. Niektórzy mówią na to I wojna marsjańska ale skoro pierwsza to zakłada że będzie druga, dlatego będąc dobrej myśli nazywajmy to Wielką wojną. Widać pierwsze efekty, wielu żołnierzy Marsjańskiej Gromady Rewolucyjnej straciło życie jak i całe wojska Rzeczypospolitej Marsjańskiej albo raczej Rzeczpospolitej Pandory. Jakie były powody tego konfliktu? Nie jest to do końca pewne, jedni mówią że nie było powodu a inni że była to próba “stabilizacji” Pandory bo dziwnych działaniach Herr Tuska. Prawda jest taka że nie dało rady odwołać tego ataku a według kilku przedstawicieli “białych kapeluszy” Czerwona Palestyna próbowała przekonać do zaniechania ataku. Jednak że najważniejsze pytanie pochodzi z frontu centralnego czyli, co robiły tam wojska DYREKTORa?...
| Koniec Pacyfizmu? | | Korea w locie | Od zarania dziejów kiedy nasi praojcowie założyli “dzieci mezopotamii” w 1940 roku przysługiwała nam jedna doktryna, “pokój za wszelką cenę”. Więc co się stało że tradycja prowadzona od 200 lat nagle stała się nieważna? Tego nie wiemy, jedni mówią że winą jest Gandire, inni że to przez decyzje Dr. Ameen el-Faraj o zakończeniu swojego życia i odłączenia od DYREKTORa a jeszcze niektórzy mówią że jednego powodu nie ma tylko oszustwa narodowe i złudne nadzieje. Prawda jednak jest taka, wojska Nowego Kukku znalazły się w Europejskiej Kompanii Marsjańskiej i zabijały żołnierzy. Jedyną dobrą rzeczą jest to że żaden Mezopotamczyków nie stracił życia, zostały zniszczone jedynie drony, konstrukty i syntki. Na powody i oświadczenia jeszcze czekamy ale informacje będą pojawiać się już na dniach. Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta więc, co się dzieje w Korei?... | | Dopiero co kilka lat temu mordowali Valhalczyków, później Rosjan, i co robi z tym Kongres? Hucznie ogłosił sankcje i na tym skończyli, zamiast utłuc smoka która czeka na dogodny moment rycerze na koniach z krwii niewiennych biją się między sobą. Korea wykorzystuje ten moment i załatwiła sobie kosmodrom, tylko co zrobi? ściągnie więcej rasistów z ziemi? zacznie podbijać kosmos? ucieknie z marsa? Na Pewno nie to ostatnie ale raczej to nic dobrego jednak przez ich izolację nie da się dowiedzieć więcej w tym temacie a zatem pozostaje czekać na informacje. Skoro Korea zacznie latać, to jak nam idą nasze loty?...
| Exodus | |
| Kosmodrom zbudowany i jest bardzo aktywny, wszyscy imigranci przybywający do nas, SoC, Dominium przybili przez nasz kosmodrom. Co tu dużo mówić, nasza inicjatywa pomogła dużej ilości osób i to bardzo dużej którzy teraz dziękują nam za naszą pomoc. Ale była to dopiero pierwsza “pula” imigrantów, pytanie co będzie dalej, ilu jeszcze ich przybędzie i na ilu jest jeszcze miejsce? na te pytania jak i wszelkie inne dostaniemy odpowiedź w niedalekiej przyszłości…
| |
|
2141/2142 | |
| | | Isyrahis Gracz
Liczba postów : 534 Join date : 03/02/2020
| Temat: Re: Ganzir24 Pon Mar 25, 2024 1:26 pm | |
| Zwycięstwo nad wrogami bardzo uszczęśliwiło ludzi, a przynajmniej tych którzy posiadali jeszcze swoje ciała i chcieli mieć miejsce do życia. Za to na podbitych terenach... ludzie nie są zbyt skłonni do tego co się dzieje w Nowym Kukku. Taki sam problem może być z tymi co przybywają z Ziemii.
+2 mld +2% stabilności
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Ganzir24 | |
| |
| | | | Ganzir24 | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |