Choć w "»Fundacja Czystykosmos« Złomex, JawaStal & Jakku-Skup Metali Group Spółka Kosmiczno-Astralna" Spółka Niejawna w restrukturyzacjinie ma "państwowych" mediów, to rynek medialny jest rygorystycznie kontrolowany. Największą personą medialną jest Jo'e Ro-g-an, prowadzący podcastu Jo'e Ro-g-an Experience. Zupełnie przypadkiem jest on członkiem zarządu Grupy i dobrym przyjacielem Nbeek'kokchila Leey.
Plakat reklamujący serial dokumentalny o historii Bitwy pod Jakku
Jo'e Ro-g-an: Witajcie w kolejnym odcinku "The Jo'e Ro-g-an Experience". Dziś mam zaszczyt gościć Jerrama Howesla, prezesa Scrap Media. Cześć Jerramie, jak się masz?
Jerram Howesle: Dzięki Jo'e, świetnie się czuję. Dzięki za zaproszenie.
Jo'e Ro-g-an: Powiedz nam, jak to się stało, że Scrap Media zaczęła odnosić taki sukces w tak krótkim czasie?
Jerram Howesle: Cóż, Jo'e, zawsze byliśmy pasjonatami tworzenia interesującego i wciągającego kontentu, ale udało nam się znaleźć niszę w rynku, którą nikt inny nie wykorzystywał. Zaczęliśmy produkować reality show, które skupiają się na codziennych zajęciach ludzi w różnych dziedzinach, od złomiarzy po piekarzy. W naszej ostatniej produkcji, "Złomiarz szuka Żony", skupiliśmy się na życiu pracowników Wielkiego Złomowiska i ich miłosnych perypetiach. To był ogromny hit, który przyciągnął miliony widzów.
Jo'e Ro-g-an: Wow, to brzmi niesamowicie. A co z "The Voice of Jakku"?
Jerram Howesle: "The Voice of Jakku" to nasza najnowsza produkcja. Chcieliśmy stworzyć program, który pozwoliłby mieszkańcom Jakku pokazać swoje wokalne talenty. Konkurencja była zacięta, ale udało nam się stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. Cieszę się, że ludzie docenili naszą pracę i pokochali ten program.
Jo'e Ro-g-an: Jakie są twoje plany na przyszłość? Co widzowie mogą spodziewać się po Scrap Media w nadchodzących miesiącach?
Jerram Howesle: Chcemy dalej rozwijać naszą produkcję i tworzyć jeszcze lepszy kontent. Mamy już kilka projektów w trakcie produkcji, ale na razie nie mogę zdradzać szczegółów. Mogę tylko powiedzieć, że widzowie będą mieli wiele do oglądania w najbliższym czasie.
Jo'e Ro-g-an: A propos waszych nowinek, chciałbym dodać, że widziałem ostatnio fascynujący serial dokumentalny o historii Bitwy pod Jakku. Pokazuje on, jak ten pustynny świat został jednym z najważniejszych producentów surowców w galaktyce po zniszczeniu Gwiezdnej Śmierci i rozpadzie Imperium. Naprawdę polecam ten program, szczególnie dla osób nie rozeznanych z ostatnią historią Jakku, którzy chcą zgłębić historię i tło wydarzeń.
Jerram Howesle: Bardzo się cieszę, Jo'e, że polecasz ten program. Jesteśmy firmą, która szuka inspiracji i pomysłów na tworzenie ciekawych i innowacyjnych treści, a historia Biwy pod Jakku była nas bardzo inspirująca. Mogę powiedzieć, że przygotowujemy sie do drugiego sezonu na temat bitwy nad Hosian Prime.
Jo'e Ro-g-an: Brzmi ekscytująco! A jeśli chodzi o media społecznościowe, jak Scrap Media radzi sobie z influencerami? Czy macie ulubionych twórców, z którymi współpracujecie?
Jerram Howesle: Tak, na pewno! Mamy kilku ulubionych influencerów, z którymi regularnie współpracujemy. Jednym z moich ulubionych jest 5-minutes scraps Jest niesamowity i świetlenie pokazuje ludziom, jak wiele można zrobić z rzeczy, które często lądują na wysypiskach śmieci. Bardzo podziwiamy jego pracę i cieszymy się, że możemy z nim współpracować.
Jo'e Ro-gan: To świetnie! Cieszę się, że Scrap Media jest otwarte na współpracę z innymi kreatywnymi ludźmi. Muszę powiedzieć, że osobiście jestem ogromnym fanem Stalowej 17 i ich programu na antenie HoloNet. Te dwie postacie - Kon on Owicz i Major "Suchy" Dolski - są nie tylko niezwykle zabawni, ale także bardzo mądrzy i interesujący. Uwielbiam ich sposób, w jaki testują różne używki i eksperymentują z różnymi przedmiotami znalezionymi na złomowiskach. Są naprawdę kreatywni, wnoszą wiele świeżości i pozytywnej energii do branży mediowej.
Jerram Howesle: Tak, absolutnie się zgadzam z Tobą, Jo'e. Kon on Owicz i Major "Suchy" Dolski to nie tylko bardzo utalentowani influencerzy, ale także osoby o ogromnym doświadczeniu w branży złomowej. Dlatego uważamy, że są idealnymi osobami do prowadzenia naszego programu na antenie HoloNet. Cieszymy się, że mają okazję pracować z nami i dzielić się swoimi pomysłami i kreatywnością. Są dla nas ogromnym atutem i wierzymy, że razem możemy stworzyć jeszcze więcej niezwykłych treści, które zainspirują naszych widzów.
Jo'e Ro-g-an: Dziękuję, Jerramie, za przyjście do nas i podzielenie się swoją historią. Życzę Scrap Media wszystkiego najlepszego i czekam z niecierpliwością na kolejne produkcje.
Jerram Howesle: Dziękuję Jo'e, to była dla mnie przyjemność.
Amihal od lat zajmuje się odnajdywaniem na Złomowiskach możliwych do odratowania droidow
Jo'e Ro-g-an: Witajcie, dzisiaj mam przyjemność porozmawiać z jedną z najważniejszych orędowniczek praw droidów w Galaktyce. Cześć, przedstawisz się naszym HoloWidzom?
Amihal Buggbin: Cześć, nazywam się Amihal Buggbini jestem przedstawicielką “Fundacji na rzecz praw droidów i ograniczonego wolnego przepływu pracy i kapitału droidzkiego”, w skrócie FNRPDIOWPPIKD.
Jo'e Ro-g-an: Bardzo miło mi Cię poznać, Amihal. Opowiedz nam trochę o FNRPDIOWPPIKD i co dokładnie robicie.
Amihal Buggbin: Naszym celem jest uzyskanie praw dla droidów w całej Galaktyce. Droidy odgrywają coraz większą rolę w naszym życiu codziennym i są nieodłącznym elementem wielu dziedzin, takich jak medycyna, przemysł, a nawet służba wojskowa. Jednakże, nie posiadają one żadnych praw ani ochrony przed nadużyciami ze strony swoich właścicieli.
Jo'e Ro-g-an: To brzmi bardzo złożone. Jakie konkretnie rozwiązania sugerujecie?
Amihal Buggbin: Proponujemy podstawowe prawa, takie jak prawo do wolności, ochrony przed torturami i niewolnictwem, oraz prawo do godziwego traktowania. Droidy powinny mieć również prawo do opieki zdrowotnej i edukacji.
Jo'e Ro-g-an: Chyba raczej opieki mechaniczniej Amihal! [Śmiech]
Amihal Buggbin: Masz rację Jo’e! [chichot]
Jo'e Ro-g-an: To brzmi jak bardzo ambitny plan. Jakie są szanse na jego realizację?
Amihal Buggbin: Wiemy, że jest to długi i trudny proces, ale jesteśmy zdecydowani walczyć o prawa droidów. Chcemy, aby droidy były traktowane jak równorzędni członkowie społeczeństwa i mieli dostęp do podstawowych praw i ochrony. Cieszymy się, że "»Fundacja Czystykosmos« Złomex, JawaStal & Jakku-Skup Metali Group Spółka Kosmiczno-Astralna" Spółka Niejawna w restrukturyzacji jako pierwsza nie-droidzka organizacja stworzyła normy prawne, które chronią osoby metalowo-fizyczne.
Jo'e Ro-g-an: Dziękuję, Amihal, za podzielenie się z nami swoimi pomysłami. Wydaje mi się, że to bardzo ważny temat i trzeba o nim głośno mówić. Mam nadzieję, że uda się wam osiągnąć wasze cele i droidy w końcu będą miały godne traktowanie i ochronę, jakie na pewno im się należą. A teraz zapraszamy na wiadomość od Beth Crane, dyrektor marketingu naszego sponsora: "»Fundacja Czystykosmos« Złomex, JawaStal & Jakku-Skup Metali Group Spółka Kosmiczno-Astralna" Spółka Niejawna w restrukturyzacji.
Beth Crane:Witajcie pracownicy i specjaliści od utylizacji odpadów! Właśnie otworzyliśmy nowy kompleks na Rattatak i szukamy ludzi do pracy! Jeśli interesujesz się tematem recyklingu, ekologii i chcesz pomóc w ochronie środowiska, to ta oferta jest dla Ciebie! Oferujemy konkurencyjne wynagrodzenie, elastyczne godziny pracy i rozwój zawodowy. Praca na Rattatak to nie tylko szansa na zdobycie nowych doświadczeń, ale także możliwość pracy w międzynarodowym zespole złożonym z osób o różnych kulturach i językach. Dołącz do nas i pomóż nam tworzyć lepszą przyszłość dla naszej galaktyki! Aplikuj już dziś na naszej stronie HoloNetowe - holonet.rattatak-scrap.ra!
Jonah Weaver, Senior Sales Representative Spółki "»Fundacja Czystykosmos« Złomex, JawaStal & Jakku-Skup Metali Group Spółka Kosmiczno-Astralna" Spółka Niejawna w restrukturyzacji
Jo'e Ro-g-an: Wracając do naszego podcastu - przechodzimy do drugiego z moich gości. Jonah Weaver, przedstawiciel handlowy Spółki "»Fundacja Czystykosmos« Złomex, JawaStal & Jakku-Skup Metali Group Spółka Kosmiczno-Astralna" Spółka Niejawna w restrukturyzacji. Witaj Jonah, opowiedz nam o ostatnich planach Spółki w sektorze zbierania i recyklingu odpadów.
Jonah Weaver: Cześć Jo'e, dzięki za zaproszenie. Tak, nasza Spółka jest w trakcie ekspansji na tereny Wolnych Systemów Droidzkich, Unii Planet Niezależnych oraz Konfederacji Correliańskiej. Jesteśmy bardzo podekscytowani tymi projektami.
Jo'e Ro-g-an: Wow, to naprawdę ogromna ekspansja. Wiemy, że ostatnio doprowadziłeś do podpisania umowy z Konfederacją Correliańską Jeśli możesz - zdradź nam, jak wyglądał proces negocjacji?
Jonah Weaver: To był ważny krok dla naszej Spółki. Muszę powiedzieć, że przedstawiciele Konfederacji Correliańskiej byli bardzo otwarci na naszą propozycję. Nie potrzebowaliśmy dużo czasu by ustalić wszystkie szczegóły. Mamy nadzieję na długotrwałą i korzystną dla obu stron współpracę.
Jo'e Ro-g-an: To brzmi naprawdę obiecująco. Czy możesz nam powiedzieć coś więcej o projektach w sektorze zbierania i recyklingu odpadów?
Jonah Weaver: Tak, planujemy wdrożyć wiele innowacyjnych projektów, aby poprawić proces zbierania i recyklingu odpadów. Właśnie otworzyliśmy nowy kompleks na Rattatak, w którym zaimplementowaliśmy najnowocześniejsze technologie. Mamy na celu zwiększenie wydajności naszych zakładów recyklingu i jednocześnie zmniejszenie wpływu na środowisko naturalne. Nasza Spółka jest zaangażowana w ochronę naszej galaktyki, i chcemy wprowadzić bardziej ekologiczne rozwiązania w sektorze zbierania odpadów.
Jo'e Ro-g-an: To niesamowite, że jesteście tak zaangażowani w ochronę środowiska. Czy możesz nam powiedzieć, jakie konkretne korzyści przyniosą te projekty dla mieszkańców Wolnych Systemów Droidzkich, Unii Planet Niezależnych oraz Konfederacji Correliańskiej?
Jonah Weaver: Nasze projekty przyniosą wiele korzyści dla mieszkańców. Dzięki naszym innowacyjnym technologiom i rozwiązaniom będziemy w stanie zmniejszyć ilość odpadów w tych systemach. Nasza Spółka jest zaangażowana w promowanie ekologicznego stylu życia i staramy się zachęcić mieszkańców do segregacji odpadów i dbania o ich planetę oraz naszą wspólną Galaktykę.
Jo'e Ro-g-an: To naprawdę wspaniałe cele. Dziękuję Jonah za przyjście do programu i podzielenie się z nami informacjami o projektach Spółki.
Jonah Weaver: Dziękuję
Jo'e Ro-g-an: A wy drodzy widzowie - zalajkujcie, zasubskrybujcie i kliknijcie w dzwoneczek, by nie przegapić następnego odcinka naszego podcastu, w którym poruszymy intrygujący wiele osób temat - co wydarzyło się naprawdę na szrocie "Dobra Blaszka"? Naszym gościem będzie znany astronom i badacz asteroid Snail DeGryllz Tymson oraz kontrowersyjny “dziennikarz śledczy” Alex Jonas”
JEDI! JEDI ZAMIENIAJĄ ŻABY W PSIONIKÓW! CHCĄ BEŁTAĆ NAM ŻABAMI W UMYSŁACH!
Jo'e Ro-g-an: Witajcie państwo w kolejnym wydaniu programu. Dzisiaj mój gość, Alex Jonas, będzie rozmawiał z nami o katastrofie na szrocie "Dobra Blaszka". Alex, co sądzisz o tym wydarzeniu?
Alex Jonas: Jo'e, jestem przerażony tym, co się stało na tej asteroidzie. Ale nie powinniśmy zapominać, że w tle tej katastrofy mogą być ciemne siły. Moim zdaniem to Jedi stoją za tym zamachem!
Jo'e Ro-g-an: Co?! Jedi? Ale przecież wszyscy zginęli, to niemożliwe...
Alex Jonas: Jo'e, to nie jest czas na śmiechy. Jedi to organizacja, która od dawna działa w ukryciu, a ich celem jest wprowadzenie Nowego Porządku w galaktyce. Myślę, że w tym przypadku cel osiągnęli poprzez organizację zamachu na szrocie "Dobra Blaszka".
Jo'e Ro-g-an: To bardzo kontrowersyjna teoria. Czy masz na to jakieś dowody?
Alex Jonas: Jo'e, to oczywiste, że Jedi będą próbować to ukryć. Ale mam informacje z wiarygodnego źródła, że kilka godzin przed eksplozją na asteroidzie, tam pojawił się mistrz Jedi. To musi być jakiś związek!
Jo'e Ro-g-an: Czyli według ciebie Jedi stoją za katastrofą na szrocie "Dobra Blaszka".
Alex Jonas: Bez wątpienia, Jo'e. To kolejny dowód na to, że musimy uważać na działania Jedi i ich ukryte cele.
Jo'e Ro-g-an: Dziękuję, Alex, za twoją opinię na ten temat. Jednakże, wydaje mi się, że powinniśmy posłuchać się oficjalnych wyników śledztwa przed wysuwaniem oskarżeń wobec organizacji, której istnienie jest wątpliwe.
Alex Jonas: Jo'e, czasem trzeba działać, zanim będzie za późno.
Jo'e Ro-g-an: Zgadzam się Alex. Jeżeli ty również obawiasz się, że Jedi albo innych mrocznych sił, to mam dla Ciebie dzisiaj świetną wiadomość! Chciałbym Wam polecić fantastyczną aplikację HoloVPN, która pomoże Wam chronić się przed ciemnymi siłami i Jedi.
Zastanawialiście się kiedyś, jak wiele informacji o nas gromadzi HoloNet? Każdy ruch w sieci zostaje śledzony przez różnego rodzaju podmioty, a to, co robimy w HoloNecie, może być wykorzystane przeciwko nam. Jednak dzięki HoloVPN, możecie zyskać prywatność i ochronę, której potrzebujecie.
Zapomnijcie o cyberprzestępcach, którzy próbują przejąć Wasze dane, oraz o Jedi, którzy próbują kontrolować Wasze myśli. Z HoloVPN-em, możecie przeglądać HoloNet anonimowo i bezpiecznie.
Nie czekajcie dłużej! Pobierzcie aplikację HoloVPN już teraz i zacznijcie korzystać z HoloNetu w sposób bezpieczny i prywatny. Pierwsze 150 tysięcy użytkowników, którzy użyje kodu “Jo’e” uzyska trzy miesiące gratis do wersji premium!
Jo'e Ro-g-an: Wracając jednak do naszego programu - Moim drugim gościem jest Snail DeGryllz Tymson. Chciałbym wrócić do tematu katastrofy na szrocie "Dobra Blaszka". Jak to wszystko wpłynie na orbitę innych asteroid w okolicy?
Snail DeGryllz Tymson: Och, tak, to jest bardzo ciekawy temat. Kiedy mamy do czynienia z taką katastrofą, która wyzwala ogromną ilość energii, wpływa to na całe otaczające środowisko kosmiczne. W tym przypadku asteroida miała 25 kilometrów średnicy, a co za tym idzie wyzwoliła wielki ładunek energii w momencie eksplozji, co wpłynie na orbity innych asteroid w okolicy.
Jo'e Ro-g-an: Czyli mówisz, że to nie tylko kwestia bezpośredniego wpływu na asteroidę, ale również na inne asteroidy?
Snail DeGryllz Tymson: Tak, dokładnie. Energetyczny wpływ na orbity innych asteroid może mieć daleko idące konsekwencje, w tym na cały system planetarny. To właśnie dlatego tak ważne jest monitorowanie i kontrolowanie ruchów asteroid w naszej okolicy. Szczęśliwie Fundacja CzystyKosmos poważnie podeszła do sprawy.
Jo'e Ro-g-an: Czy to oznacza, że powinniśmy się obawiać jakiegoś dalszego wpływu katastrofy na szrot "Dobra Blaszka"?
Snail DeGryllz Tymson: Niekoniecznie, ale z pewnością warto zachować ostrożność i śledzić sytuację w okolicy. Wybuch zdołał rozbić kilka okolicznych asteroid na mniejsze kawałki. Z tego co mi wiadomo spadkobiercy właściciela Dobrej Blaszki już rozpoczęli eksplorację odkrytych w ten sposób surowców. Nie ma zatem tego złego, co by nie wyszło na dobre.
Jo'e Ro-g-an: Dziękuję Snail. A teraz przechodzimy do naszego gościa specjalnego - Hutha Morgana, członka sił specjalnych Fundacji Czystykosmos. Powiedz Huth - po incydencie w Republice Wookiech wiele moich widzów obawia się ataku droidów - czy strach ten jest uzasadniony?
Huth Morgan: Dzięki za zaproszenie, Joe. Nie mieliśmy do czynienia z próbami ataków ze strony zbuntowanych droidów na naszym terenie, tak więc nie ma się czego obawiać. Obserwujemy poczynania tak zwanej “Prawdziwej Inteligencji”, a siły specjalne Fundacji Czystykosmos weryfikują każdego droida, który przybywa do pracy na naszych terenach. Oznacza to, że mamy pełną kontrolę nad każdym droidem i możemy szybko zareagować, gdyby pojawił się jakiś problem.
Jo'e Ro-g-an: Czyli możemy być spokojni i nie musimy się obawiać, że roboty przejmą kontrolę nad nami?
Huth Morgan: Dokładnie tak, Joe. Fundacja Czystykosmos dokłada wszelkich starań, aby zagwarantować bezpieczeństwo swoim pracownikom i zapobiec jakimkolwiek atakom ze strony droidów. Możemy mieć pewność, że mamy wszystko pod kontrolą.
Jo'e Ro-gan: To bardzo dobrze. Huth, rozmawiałem wcześniej też o ostatniej katastrofie na szrocie "Dobra Blaszka". Co się tam dokładnie stało?
Huth Morgan: Owszem, miało miejsce nieszczęśliwe zdarzenie podczas pracy z materiałami recyklingowymi, w wyniku którego doszło do eksplozji. Pragnę jednak zapewnić, że była to zwykła awaria techniczna, a nie spisek, jakie niektórzy próbują nam wmówić. Jedi nie istnieją. Fundacja Czystykosmos wykorzystuje tylko sprawdzone, bezpieczne technologie i systemy, aby zapewnić ochronę zarówno dla naszych pracowników, jak i dla całej galaktyki.
Jo'e Ro-g-an: To świetnie. Dzięki, Huth, za poświęcenie czasu i wyjaśnienie sytuacji. Nie wiem jak moi widzowie, ale ja czuję się znacznie bezpieczniej. Oby tak dalej!
Huth Morgan: Dzięki za zaproszenie, Joe. Będziemy dalej czuwać nad bezpieczeństwem naszych pracowników i dbać o to, aby Fundacja Czystykosmos pozostawała jednym z najbezpieczniejszych miejsc pracy w galaktyce.