Domination Zimna Edycja
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Domination Zimna Edycja

IndeksIndeks  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Vaiar
Gracz
Vaiar

Liczba postów : 1739

Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Empty
PisanieTemat: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeSro Kwi 12, 2023 3:16 pm

witam
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeSob Kwi 15, 2023 5:31 pm

Czy te dodatkowe bonusy z fabularki muszę spożytkować do końca tej tury czy mogę to zrobić w dowolnej turze?

Np: "+1 sektor przemysłu wydobywczego do rozdysponowania wedle uznania po dopłaceniu 6 mld"
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Liczba postów : 2846

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeSob Kwi 15, 2023 7:17 pm

W dowolnej turze. Ale musi to być następny sektor budowany tego typu.
Powrót do góry Go down
https://dominationpbf.forumpolish.com
Vaiar
Gracz
Vaiar

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeSro Kwi 19, 2023 3:47 pm

Czy mogę jeszcze zmienić położenie centrum kolonizacyjnego, czy na to już za późno? Pytam się, bo zapomniałem o zasięgach, a jeśli nie mogę zmienić położenia centrum, to muszę zmienić cel kolonizacji.
Powrót do góry Go down
Komisarz
Admin
Komisarz

Liczba postów : 2846

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeCzw Kwi 20, 2023 6:35 pm

Możesz...
Powrót do góry Go down
https://dominationpbf.forumpolish.com
Vaiar
Gracz
Vaiar

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeSob Maj 13, 2023 7:22 pm

Czy nowowybudowany sektor wydobywczy za 6 mld mogę od razu zamrozić na potrzeby Boju w Coruscant?
Powrót do góry Go down
Herc
Gracz
Herc

Liczba postów : 1654

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeSob Maj 13, 2023 7:35 pm

Tak, ale pamiętaj, żeby nie wpisać sobie z niego zysków w następnym budżecie.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeWto Maj 30, 2023 8:47 pm

Czy w waszej interpretacji, jeśli teraz porozstawiam sobie infrastrukturę między prowincjami to ona już w tej turze działa czy dopiero od następnej?
Powrót do góry Go down
Herc
Gracz
Herc

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeWto Maj 30, 2023 9:23 pm

Trwa to turę, więc dopiero od następnej. Nie ma nigdzie napisane, że jest to natychmiastowe, a standardem jest, że coś się robi turę.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimePią Cze 02, 2023 10:12 pm

Czy jest mechaniczna możliwość kradzieży komuś kolonii. tj. ktoś zaczyna kolonizować, ja tam wbijam stateczkami i wojskiem i zabieram prowkę dla siebie? (A samemu nie wysyłam osadników)
Powrót do góry Go down
Herc
Gracz
Herc

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimePią Cze 02, 2023 10:21 pm

W teorii można, ale to musiałaby być przeprowadzona operacja z dobrą organizacją. Plus to w zasadzie zniewolenie obcej populacji, więc raczej jakieś siły lądowe a szczególnie służby porządkowe są konieczne. Wywiad i ew. brygady specjalne też mogą bardzo w tym pomóc, bo informacje na temat samych kolonistów, ich rozmieszczenia i postępów też są ważne..
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimePon Cze 19, 2023 1:49 pm

Czy przez StellarNavEx da się za pomocą akcji galaktycznego przemytnictwa transportować eskadry? A jeśli tak, to jaki koszt mają? (Małe okręty?)

Powrót do góry Go down
Herc
Gracz
Herc

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeWto Cze 20, 2023 10:42 pm

Transportować możesz eskadry na pokładzie własnych flot cywilnych i zabulić za galaktyczne przewodnictwo.
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeSob Lip 22, 2023 6:32 pm

Prosiłbym o przyznanie doświadczenia wojennego za ostatnią turę wojenną, bo po ostatniej dużej walce coś tam mi się chyba należy...
Powrót do góry Go down
Vaiar
Gracz
Vaiar

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeWto Wrz 12, 2023 2:24 pm

Czy z mojej operacji wywiadowczej "Petarda" fabularnie pozostały jakieś kwity na finansowanie bothańskiej opozycji przez Imperium?
Powrót do góry Go down
Herc
Gracz
Herc

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitimeWto Wrz 12, 2023 2:35 pm

Raczej tak. Jeszcze w zebranych imperialnych archiwach mogą być inne, ciekawe rzeczy jak je upublicznisz... Tylko uważaj, żeby nie upublicznić ostatecznie za dużo, bo ujawnienie operacji Transformacja to chyba ci nie zależy na tym, nie?
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem   Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Rozmowy MG z łomżyńskim pajacem
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Rozmowy z NPC
» Rozmowy z NPC
» Rozmowy z NPC
» Rozmowy z NPC
» Rozmowy z NPC

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Domination Zimna Edycja :: Archiwum :: Edycja Star Wars :: Państwa :: Związek Południowych Rubieży :: TF Szkarłatnych-
Skocz do: