|
| Rozmowy z adminem | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Szefunio Gracz
Liczba postów : 548 Join date : 04/02/2020
| Temat: Rozmowy z adminem Pią Lis 20, 2020 11:51 am | |
| 1) W sumie akcja "wojna memowa" w Republice Amerykańskiej i na Alasce, która krytykuje Bideta wpłynie na prokanadyjskie wyniki wyborów w Republice i na Alasce(czyli nawet mimo gospodarczej marionetki, to mogę mieć także przyjazny ten Kongres), a w dodatku na Alasce wywoła konsternację. A przynajmniej taki miałem plan... skoro już się znalazłem w takiej politycznej sytuacji. Tym samym prostu chciałem powiedzieć, że to wszystko może zostać opisane w ramach 1 eventu - w evencie o Republice Amerykańskiej(wybory, "wojna memowa", wybory bideta, rozróbka na podwórku u bideta, etc.). A że nie mam dostępu do twojego priva Komisarzu, to szukam alternatyw komunikacyjnych xD. 2) AAAA.... i jeśli mogę mieć prośbę - niech ten mem z obrazka opisu "Wojna memowa" będzie w evencie xD.
| |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 20, 2020 3:50 pm | |
| 1) Jakim cudem wywiad bardziej zadziałał jak kontrwywiad ? Skupienie miało pójść na Alaskę/Republikę, a nie na kraje wszystkie dookoła. Tak czy siak dziwne, że nie dało wymiernego efektu, ale ok . | |
| | | Komisarz Admin
Liczba postów : 2846 Join date : 31/01/2020
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 20, 2020 3:59 pm | |
| Czyli jak mieli wstawiać memy? W komentarzach na alaskańskich stronach z lokalnymi informacjami? Czy może wysyłać na maile konkretne? Poza tym nie wiem też, czy serio liczyłeś, że śmiesznymi memami zdemoralizujesz całkowicie armię przeciwnika i negatywnie nastawisz Amerykanów przeciwko typowi który broni Alaski przed losem Michigan, bo Alaska miała być jawnie włączona do Kanady i było o tym info. | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 20, 2020 4:04 pm | |
| 1) Nawet nie ma nic zawarte o tym, że Bidet ograbił Stany, mimo że jest jawnie napisane w wojnie, że dezerterzy to robili, ci którzy szli na alaskę 2) Nawet jeśli by to się do końca nie udało na Alaskę, gdzie Bidet ma sporo pod kontrolą, to miało to uderzyć również w innych obywateli USA, a nie tylko z tych Alaski. Czyli Republiki Amerykańskiej 3) Wojna memowa to nie tylko memy, a na tych się głównie skupiono. Opinie, etc.
Ale raczej się nie dogadamy, więc proponuję uciąć to dyskusję, bo niewarto. 5 mld poszło się jebać :> na trolli internetowych | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 20, 2020 4:08 pm | |
| 4) Mimo, że już ucięta dyskusja, to żołnierze na Alasce na pewno nie chcą wrócić do swoich rodzin, na pewno. 5) Rosyjscy internauci robią rozróbę na zachodzie ciągle niemal, a ja nie potrafię złamać oporu. Meh | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 20, 2020 4:13 pm | |
| | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Sob Lis 21, 2020 3:32 pm | |
| Za wywiad wojskowy na Alasce Krewetka Ci rozpisze potem wojsko Bideta.
Wybory w USA, na Alasce i rozróba u Bideta będzie dziś wieczorem albo jutro. | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Sob Lis 21, 2020 3:49 pm | |
| Jakby wybory u mnie można było jeszcze całkiem szybko zrobić(najlepiej dzisiaj), bo chciałbym domknąć działania(a te wybory są kluczowe), bo mogę być mniej aktywnym w przyszłym tygodniu. | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Sob Lis 21, 2020 6:35 pm | |
| Będę miał gdzieś jakieś statystyki nt. Republiki Amerykańskiej? Czy to pozostaje w sferze adminowskiej jakoś? No bo na pewno interesują mnie te limity Republiki Amerykańskiej gospodarcze. | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 5:50 pm | |
| Wypuszczamy tych jeńców z Kanady czy co? Bo nie widzę żadnego info. | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 6:06 pm | |
| Wypuszczamy tych jeńców. Pokój jest rzeczą świętą. Chyba. | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 7:25 pm | |
| Nie masz zaktualizowanego rozmieszczenia budynków. | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 7:53 pm | |
| Wklejam w gospodarke to rozmieszczenie co turę, | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 7:54 pm | |
| | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 7:56 pm | |
| Czy ten dochód z tych zniszczonych przepada od razu, czy działały jakiś czas w ciągu tury i coś tam było, czy tego w ogóle nie ma ?
Spora elektrownia poszła :/ 32 mld meh.
ile bedzie kosztowała akcja dekontaminacyjna ze specami posiadającymi technologię "Wojny radiologicznej" ? | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 8:01 pm | |
| Przepada dochód na III kwartał. Zachowujesz uran nieużyty.
Tak działa gospodarka Dominationa.
Na razie polecam zacząć akcję ratowania ludności i ugaszenia reaktora, a potem wyceniać koszty. | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 8:02 pm | |
| Skoro czas na działania był do tego dnia z czasem handlu, to te działania są robione w III kwartale dopiero? Czy mam już na II kwartał jeszcze rozpisać akcje ratunkową ? | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 8:13 pm | |
| Nie ma tego limitu na działania xd Zniosłem go i jest od następnego kwartału, bo uznałem, że gracze nie będą o tym pamiętam w tym kwartale.
Ale akcje możesz i tak rozpisać dopiero w następnym kwartale bo te rakiety to liczą się jako część tury wojny. Więc żadnych minusów poza tymi co już są na razie nie będzie. | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Czw Lis 26, 2020 8:30 pm | |
| 1)Czy jeśli Wielka Brytania jest podejrzana o dokonanie ataku i przez to wstrzymam pokojową transzę do niej do końca ukończenia śledztwa (bo jestem winny de facto jeszcze 15 mld), to będzie to złamaniem warunków pokoju?
Czy złamanie warunków pokoju to raczej stan, w którym trollowi odpierdoli, że to pogwałcenie pokoju, bo wiadomo jaki on jest.
Ostatnio zmieniony przez Szefunio dnia Pią Lis 27, 2020 2:33 pm, w całości zmieniany 5 razy | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 27, 2020 1:55 pm | |
| 2) I mogę zmienić jeszcze działania mechaniczne skoro nie ma jeszcze limitu na zmianę działań + skoro mamy II kwartał jeszcze i wypuścić "większe" obligacje niż 3 mld na dopełnienie budżetu? Bo nic tam nawet nie napisałeś, ale jesteś mocno zajebany przez tą grę. Bo chciałbym dać jeszcze 20 anty-rakiet do budowy...(a mi budowę tych anty rakiet zepsuł trochę troll, bo liczyłem na pokój z nim, a ten mi strzela rakietami + na pewno zepsuta mechanika, bo bym zbudował już turę temu i troll by chuja sobie strzelał( a nie rakietami), więc imo trochę poszkodowany przez mechanikę jestem, bo bym z pewnością nawet nie podpisał z nim takiego rozejmu jak podpisałem)... No i wtedy przy tej zmianie byłyby obligacje 20 mld za 13 mld na miejcu "dopełnienia" budżetu przez 3 za 5. Bo chciałbym Riziemu anty-rakiety też wysłać, tak z 10 nawet Kanadyjczycy powinni być bogaci... ale no - przyjmę werdykt na klatę. 3) SPORE PYTANIE-MOJE ROZWIĄZANIE - MOJE SPOJRZENIE DOTYCZĄCE ATAKU RAKIETOWEGO TROLLAI czy jeżeli przeprowadzę śledztwo i wezmę szczątki z rakiety, którą troll de facto przerobił, ale nie da się przerobić w pełni rakiety (musiałoby to być zrobione na etapie produkcji, czyli musiałby z turę czekać), to nie będzie jakiegoś bonusu w zakresie wykrycia kraju pochodzenia rakiety? Bo się zarzeka, że "przerobił rakiete i chuja mu zrobię", ale wiadomo, że nie da się tak łatwo numerów seryjnych usunąć(bo one świadczą o partii produktu i pochodzenia fabryki produkcyjnej, żeby usuwać ewentualne wady produkcyjne na danej linii montażowej, przynajmniej w rzeczywistości). W końcu także w rzeczywistości spadnie rakieta w Syrii, to także wiadomo zaraz czyja to rakieta. Budowę rakiety poznać stosunkowo łatwo, a pod względem badań rakietowych... technologię Rakiet Trolla ma tylko Bharat (bo rosja dopiero co od Bharatu wdrożyła, a w III kwartale wdroży Francja technologię trolla), więc tokiem dedukcji łatwo będzie dojść, że konstrukcja rakiety jest raczej brytyjska (niźli rosyjska i indyjska, bo te krają nie mają interesu w ostrzale moich elektrowni) No i pewnie prawie na pewno znajdzie się na rakiecie, na którymś szczątku napis po angielsku. Nawet jeśli teoretycznie "wymazał" wszystko, to rozłożenie rakiety do pełnego zera i jej ponowne złożenie, a także eliminacja wszelkich wad, tzw. " dowodów przeciwko trollowi" powinna zająć dużo więcej czasu niż przygotowanie "polowe", niedokładne. Mam także nagrania brytyjskich rakiet trolla co sobie testował w Szkocji, czy gdzieś tam, a także prawdopodobnie nagrania na jakichś serwerach z kamer, czy coś po swojej stronie, co leciały te rakiety(no też bez przesady żebym pisał fabularkę, że instaluje kamery w każdej strukturze gospodarczej, żeby mieć totalny pogląd na nie, zresztą pewnie ludzie zrobili nagranie na smartfonach lecącej rakiety, bo ją było widać raczej jak szybko się zbliża, mimo że niekoniecznie ją słyszeli, bo wiadomo ze względów przekroczenia bariery dźwiękowej). To nie sposób nie porównać konstrukcji tej rakiety. Więc finalne udowodnienia w trakcie III kwartału, że to Brytyjczycy nie powinno być jakieś trudne, co będzie oznaczało, że złamie on warunki pokojowe i to powinno odbić się na światowej publiczności, a także tej brytyjskiej, że rząd nie dotrzymuje umów pokojowych. I nawet możemy to na tym etapie "rozwiązać", żebym już nie pisał jakiejś rozbudowanej fabularki na ten temat, a po prostu sypnął odpowiednim hajsidłem na udowodnienie winy trolla, bo to wątpliwe, że byłoby trudne... To nie II wojna światowa, gdzie trudno ustalić pocisk, bo nikt nie ma żadnego źródła informacji informatycznej/medialnej/etc. i nikt także nie posiada odpowiednich znormalizowanych praw dotyczących produkcji rakiet, itp. oraz informacji nt. wyrobu, itp. , co jest w rzeczywistości także robione w zakresie bezpieczeństwa tego produktu. Bharat nie miałby motywu atakując moje elektrownie, a tylko on ma dostęp do Brytyjskiej odnogi tych rakiet. No Rosja pierwszą rakietę balistyczną zbudowałaby dopiero w III kwartale, a Francja w IV kwartale 2022, co jest wiadome ze względu na publiczne wdrożenia technologii. EDIT: Aha... jeszcze Włosi, którzy nie mieli nawet pewnie okrętu III generacji na stanie oraz żadnego motywu w zakresie uderzenia balistycznego przeciwko Kanadzie. Arabia prowadziła zupełnie osobny program rakietowy niż Brytole. I de facto do udowodnienia tego Trollowi niewiele trzeba oprócz jedynie potwierdzenia, że to Brytyjska odnoga technologii rakietowych. Mogę nawet załatwić dokumentację niepełną tych rakiet, a i nawet pewnie będę wdrażał te rakiety Brytyjskie od Bharatu/Rosji - dzięki czemu łatwiej będzie odtworzyć całość rakiet, która spadła na elektrownie atomowe podczas tury. Więc raczej liczę na udowodnienie w III kwartale 2022, że jednak wyjdzie, że to Troll złamał rozejm. No i na moje za te zmiany trolla w polityce, to jedno... ale za jawne łamanie traktatów pokojowych po wywiązaniu się z nich przez Kanadę - powinno coś się stać z jego rządem, a już na pewno powinien dostać taki głęboki zastój gospodarczy i takie głębokie protesty, że chyba będzie musiał zmienić rząd albo coś... o ile w ogóle mógłby dalej grać - oczywiście jeśli to zostanie mu udowodnione ,a raczej to nie będzie wielką filozofią. 4) No i troll dalej nie zaktualizował jawnego poparcia. Od czasów florydy dalej ma 58% ,a po florydzie powinien mieć 50% , jeszcze atak frontu ludzkości. No później ewentualnie odbił się na fabularkach i może ma coś w okolicach 58%. | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 27, 2020 7:30 pm | |
| - Szefunio napisał:
- 1)Czy jeśli Wielka Brytania jest podejrzana o dokonanie ataku i przez to wstrzymam pokojową transzę do niej do końca ukończenia śledztwa (bo jestem winny de facto jeszcze 15 mld), to będzie to złamaniem warunków pokoju?
Jak wpisałeś przelew to on już poszedł. Możesz wypuścić tyle mld obligacji ile masz usług, płacisz w następnym kwartale 2x tyle. Jak chcesz to zbadaj te rakiety. I to nie są też rakiety tylko szczątki tych rakiet, one walnęły w elektrownie, a potem miały miejsce kolejne eksplozje, pożar, duże temperatury, zawalenia się budowli. Nic nie gwarantuję, że się dowiesz pochodzenia. | |
| | | Szefunio Gracz
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 27, 2020 7:43 pm | |
| Okej, done .
A z tym przelewem, to mi chodziło o przyszły przelew, bo miałem mu przelać też w III kwartale, ale skoro trwa śledztwo i jest podejrzanym.... Najwyżej pozostaje mi szybkie udowodnienie, że to on za to odpowiada.
A co do rakiety - to dlatego będą głównie zbadane szczątki tej w Quebec, której szczątki raczej dobrze się zachowały i zostaną wydobyte podczas odbudowy elektrowni. | |
| | | Komisarz Admin
| Temat: Re: Rozmowy z adminem Pią Lis 27, 2020 7:48 pm | |
| Przyszłe przelewy możesz wstrzymać. Twoi ludzie mają to gdzieś bo to chodzi o WB. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Rozmowy z adminem | |
| |
| | | | Rozmowy z adminem | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |